fredag 31 december 2010

Grannar på Sofiero

På Stora Trädgårdsfesten på Sofiero i somras var alnarpsstudenternas idéträdgård en pampig installation som gick under namnet Duett i Bukett. Nu har nästa kull studenter gjort förslag till en idéträdgård på temat grannar och resultaten har hängts upp för allmän beskådan i långa korridoren i Alnarpsgården. Först presenterade de sina förslag för oss lärare med Cecilia Wingård från Sofiero som intresserad åhörare. Det var många spännande idéträdgårdar som vi fick ta del av och nu återstår det minst sagt svåra steget att utse en vinnare som ska få se sitt förslag förverkligat på nästa Stora Trädgårdsfest. Men först ska jag spendera två veckor till  i Kenya.







fredag 24 december 2010

Äntligen en grön jul

Idag önskar jag alla bloggläsare en riktig god jul med en blommande julstjärna från en privatträdgård i Nairobi i Kenya där jag tillbringar jul och nyår långt, långt bort från igensnöade vägar, knäckformar och Kalle Anka.


Julstjärnan heter Euphorbia pulcherrima på latin och artepitetet pulcherrima betyder ju "den vackraste", något som min julstjärna måhända inte riktigt lever upp till. Men den är väl precis som själva julen; vacker och ljuvlig för någon, halvvissen och oskön för en annan. Men som sagt var: en riktigt god jul!