fredag 31 december 2010

Grannar på Sofiero

På Stora Trädgårdsfesten på Sofiero i somras var alnarpsstudenternas idéträdgård en pampig installation som gick under namnet Duett i Bukett. Nu har nästa kull studenter gjort förslag till en idéträdgård på temat grannar och resultaten har hängts upp för allmän beskådan i långa korridoren i Alnarpsgården. Först presenterade de sina förslag för oss lärare med Cecilia Wingård från Sofiero som intresserad åhörare. Det var många spännande idéträdgårdar som vi fick ta del av och nu återstår det minst sagt svåra steget att utse en vinnare som ska få se sitt förslag förverkligat på nästa Stora Trädgårdsfest. Men först ska jag spendera två veckor till  i Kenya.2 kommentarer:

 1. Spännande, spännande! Detta vill man ju se färdigt på en gång!
  Ha en fortsatt bra semester - har kollat lite bilder på andra bloggen och det ser ju häftigt ut även om getslaken var lite för exotisk i min smak (vi lever ju långt från naturen kan jag märka)!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Eva! Ja, getslakten kan verka lite makaber sett från vår ombonade svenska horisont, men allt kött kommer ju från slaktade djur. Själva getslakten gick snabbt och utan onödigt lidande.

  Däremot är behandlingen av djur generellt väldigt dålig här nere. Höns hängs upp och ner med ihopbundna fötter. Levande! I gassande solsken, utan vatten. Fruktansvärt avskyvärt!

  SvaraRadera