fredag 18 februari 2011

Till England i maj

Ännu behåller kylan sitt skruvstädsgrepp, men i sinnet hägrar och värmer redan turen till England som en het värmeflaska mellan nymanglade lakan i en viktoriansk säng en tidig majmorgon på ett brittiskt B&B.

Det är första veckan i maj som studenterna på andra året på programmet Trädgårdsingenjör Design i Alnarp åker på studieresa till parker och trädgårdar i England. Karin Svensson och jag håller som bäst på med att lägga upp en plan för de sex majdagarna. De flesta besöken är redan inprickade och det ser ut att bli en utmärkt blandning av klassiska anläggningar och nyare strömningar med såväl storslagna landskapsparker som små, intima trädgårdsrum.

Vi kommer att hålla till i närheten av London och norr därom besöker vi bland annat Rousham, Kiftsgate och Hidcote Manor. I söder står Sissinghurst, Great Dixter och Hever Castle & Gardens på programmet. Wisley missar vi förstås inte heller. Naturligtvis återkommer jag med utförligare rapporter när vi väl är på plats. Det är ju faktiskt inte mycket mer än två månader tills dess! Hurra!

Rousham är en av Storbritanniens finaste landskapsparker

The Water Garden, Kiftsgate Court Gardens

The Beth Chatto Gardens, här the Gravel Garden, står också på besökslistan

9 kommentarer:

 1. Gottegris! Visst är det gott att ha något att se fram emot! En rundtur bland englands trädgårdar står högt på önskelistan.

  SvaraRadera
 2. Låter trevligt!
  Det finns en hel del att se på där, har besökt ett par av dom ni ska till och i Juni bär det av till Sissinghurst och några till.
  Blev glad när jag hittade hit till din blogg.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Tack för tips på nya trädgårdar till min "besökslista"! Ska till England i slutet av maj.
  Trevlig helg
  Kristina

  SvaraRadera
 4. Men ska alla till England i vår eller?

  I så fall har jag mer förslag på bra besöksmål. Stourhead är kanske den allra finaste landskapsparken, Stowe är en annan sevärd landskapspark men väldigt mycket större, Hyde Hall är ett måste i slutet av maj eller i juni, Tintinhull är en liten pärla med betoning på liten, Hillier är inte så dumt, Denmans är nog värd ett besök om man är i närheten, Hestercombe likaså.

  Här nedanför är en länk till en trädgårdsresa som vi arrangerade för några år sedan, med tips på trädgårdar i Devon, Somerset och Cornwall. Hoppas att det kan inspirera!

  http://hem.passagen.se/cnilsson/england2007/

  SvaraRadera
 5. Gav dig och din blogg ett litet sk "bloggpris", hoppas det kan göra att fler intresserade hittar hit och kan ta del av all din kunskap! Ha det gott! Jens

  SvaraRadera
 6. Tack för det Jens! Jag ska hälsa på din blogg igen och se vad som händer där. Det brukar alltid vara angenäma besök.

  Kan meddela att jag ännu inte hunnit med den där lilla uppgiften, men förtrösta, så snart tiden åter är mig nådig tar jag mig an det hela.

  Ska inte du till England i vår förresten, som alla andra? Här är i så fall ännu en länk till en av våra tidigare resor som kanske kan inspirera dig att boka en tur...

  hälsar Peter

  http://hem.passagen.se/cnilsson/england2008/

  SvaraRadera
 7. Så uuuunderbart. Drömmer mig tillbaka till England näsan varje dag genom att sitta och titta på bilderna från resan i Maj förra året! Den resan är nog svårslagen! =) Så mycket vackert vi fick se och vilket underbart sommarväder, och trevligt ressällskap förstås! Men ni fixar säkert lika bra trädgårdar och väder till detta året också! Hälsningar Caroline

  SvaraRadera
 8. Jag är sååååå avis, kan jag erkänna! Vår klass fick aldrig åka till England. Har gjort lite egna turer bl a till Cornwall, men inte lika lätt att "späcka" ett program eller att få tillträde och guidetur som när man reser med en utbildningsgrupp. Ta vara på tillfällena studenter!!! ; )

  SvaraRadera
 9. på jakt efter engelska trädgårdar hittade jag hit ( det var ju tur för var ju trevligt). Vi är 5 tjejer (tanter) som hyr ett hus i Epsom i maj/juni några dagar. Tänker oss dagsetapper med hyrd bil. Så några privata små pärlor skulle inte vara dumt att hitta

  SvaraRadera