onsdag 6 juli 2011

Hever Castle and Gardens


Efter Sissinghurst bar det så av till Hever Castle and Gardens inte så långt från Edenbridge i Kent. Sissinghurst har jag besökt förut, men Hever var en helt ny bekantskap och en väldigt spännande men en aning spretig sådan.

Här fanns förvisso mycket att se med många vackra vyer, präktiga planteringar, rekonstruerade renässandetaljer och mycket annat därtill. Men det kändes hela tiden mer som en arrangerad trädgårdsupplevelsepark än som den gamla, historiska park som det verkligen är. Kanske var det delvis för att jag saknade den sammanhållande och genomtänkta strukturen som är så överväldigande bra på Sissinghurst.

Även om man förstås inte ska jämföra två så olika anläggningar, så upplevde jag Hever Gardens mer som ett hopkok av diverse trädgårdsidéer utan genomgående tema eller sammanhang. Men visst, som bilderna här nedanför förhoppningsvis visar så var det väl värt besväret att ta sig hit - trots att det alltså var lite av en spektakelpark. Är det någon som varit där som håller med eller kanske har en avvikande åsikt?  2 kommentarer:

  1. Det fanns flera fina'delar' med väldigt olika stilar, och det kändes som det var en utflyktspark dit folk kom för att ha picknick...
    Mariana

    SvaraRadera
  2. We made the same tour, to an other season. I was at hever in October, and before in spring, also in summer. An expensive entry, but I like the gardens - and the restaurant.

    Sigrun

    SvaraRadera