söndag 6 mars 2011

Det är vår när maskarna börjar kela


Det har varit trädgårdsmässa i Malmö igen. Den här gången gick den av stapeln i gigantiska tält som rests enkom för ändamålet på parkeringen utanför Jägersro.

Förr om åren brukade alltid radarparet Bertil Svensson och Bengt Mårtensson underhålla på trädgårdscenen och också presentera andra talare. Men i år var Bertil sidsteppad och Bengt från Paletten hade bara en egen liten men förvisso bejublad scenshow som han kallade "vad finns i påsen". Åhörarna fick peka på en numrerad påse och vips så drog Bengt Mårtensson upp en dold växt som han sedan pratade sig varm för på äkta Mårtenssonvis. Han har ju, som alla som drabbats av honom väl vet, ett munläder av guds nåde. Det var också han som på scenen så vackert skaldade att våren var här först när maskarna började att kela. Hur nu det går till...

När jag träffade Bengt pekade han på sin överdimensionerade, överförfransade och ögonskuggande halmhatt, flinade och sa: "Det är bättre att stjäla andras goda idéer än att hitta på egna dåliga". Att han syftade på min gamla halmhatt som jag alltid brukade ha på flinten var uppenbart. Nu för tiden har jag dock mer eller mindre slutat att använda den. Ibland undrar jag varför, men med tanke på Mårtenssons hatt känns det faktiskt ganska skönt att numera mestadels vara hattlös.

3 kommentarer:

 1. Kommer att tänka på en helt annan historia om mask: Det var alkoholläkaren som skulle hålla föredrag för ett antal alkoholister. På podiet stod ett glas med vatten och ett glas med ren sprit. Han tog upp en mask och la den i glaset med vatten. Inget hände. Han tog upp en annan mask och la den i glaset med sprit och masken sjönk död ner på glasets botten. "Vad kan vi lära av det?" frågade läkaren. En i auditoriet reste sig och sa: "Om man dricker sprit slipper man få mask i magen"!
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 2. En del har talets gåva, har tyvär inte haft nöjet att lyssna på honom.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Hej hej Peter! Kul att råkas på mässan, och du har en nöjd kund: njuter Christel Kvants Trädbok och inser att det är den jag letat efter. Allt gott! Cissi

  SvaraRadera