onsdag 21 september 2011

Vårbacken - etapp 2


Idag färdigställdes andra etappen av vårbacken i Laholm. Som vanligt när det ska sås eller sättas, planteras eller planeras i stadsparken så var regnet en lika säker som ovälkommen följeslagare.


Många olika lökväxter kom i jorden idag. Störst i antal var vårstjärnan, Chionodoxa forbesii, med sina 20 000 lökar, men också Chionodoxa luciliae, Crocus chrysanthus 'Blue Pearl', Crocus tommasinianus och Scilla bifolia förekom i flera tusental.

Andra lökar som sattes i mindre mängd var exempelvis balkansippa, Anemone blanda, i blå nyanser, den rosalila snökrokussorten Crocus tommasinianus 'Rubinetta', dubbelblommande snödroppe, Galanthus nivalis 'Flore Pleno' och den undersköna lilla krokusen, Crocus vernus ssp vernus var. scepusiensis. För att nu nämna några. Totalt sattes 27 olika taxa av lök- och knölväxter. Nu väntar vi med spänning på resultatet! Till våren blir det alltså ännu blommigare i Laholm och nästa höst är det så dags för sista etappen av vårbacken.
 

Efteråt täcktes hela vårbacken av ca 7-8 cm jord och sedan ska det sås gräs över det hela.

2 kommentarer:

  1. Det kommer se fantastiskt ut i vår!!!
    Mariana

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde något liknande i min trädgård i höstas. Det blev 10.000 Crocus tomassinianus och 10.000 Anemone blanda. Och, jo - här väntas också med spänning!

    SvaraRadera