tisdag 20 mars 2012

Vårdagjämning

Nu börjar sommarhalvåret! Foto: Barry Parker från bloggen A Sense of Place

Idag är det vårdagjämning. Eller rättare sagt just nu, klockan 06:14 (svensk normaltid), för vårdagjämningen är ingen dag utan en tidpunkt när dag och natt för ett litet dröjande ögonblick är nära nog lika långa på hela vår jord.

Så från och med nu snurrar klotet till vår fördel om vi föredrar grönt och örtigt, solbränna och nypotatis, grodyngel och lärkor, havsbad och jordgubbar, surrflugor och svidknott, brännmaneter och nyskördade, grillade majskolvar med lite olivolja och salt framför en helnatt med snövit, bleknos och pulka, blankis och pilka, vindruteskrap och braskamin, lutfisk och lovikkavantar, saltränder på kängorna och risgrynsgröt med mandel som alltid någon annan ändå snappar åt sig.

Nu börjar sommarhalvåret på riktigt!

En svala gör ingen sommar. Foto: Ulf Florman 

   

2 kommentarer:

 1. Nu vänder det! Vintermörkret saknar jag inte det minsta...

  SvaraRadera
 2. Med vilka härligt roliga rader av händelser och ting som du låter beskriva våra årstider! Visst är den gröna årstiden den som man lever för trots att man inte vill vara utan omväxlingen.

  Har en vän i Singapore där man ALDRIG pratar vare sig om årstider eller väder. Grönt, varmt och en åskskur per dag är vad man har, året om. Men frodigt är det och jag ångrar att jag inte besökte den där plantskolan som vi passerade. Hade varit spännande att se vad som säljs till den som har "grönt, varmt och en åskskur per dag" året om!

  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera